11 november 2019

“Elimineer de burger”

De spreker(s) van de avond
Ferenc van Damme

De maatschappij is continu in beweging. Voor beleidsmakers en marketingdeskundigen zijn burgers en consumenten in toenemende mate onvoorspelbaar en grillig.

Rond de 70% van de inwoners van Nederland voelt zich niet meer vertegenwoordigd door besturen, raden, instituten en overheden. De enigen die nog serieus over burgers spreken zijn bureaucraten en militairen.
Voel jij je een burger of ken je iemand in je omgeving die zichzelf "burger" noemt of voelt?
Hetzelfde geldt voor de 'jongeren', of 'hoog - en laagopgeleiden', 'eenzamen', 'kwetsbaren' en al die andere termen die we met de beste bedoelingen gebruiken voor 'de andere mensen' waar we zelf niet toe denken te behoren.

Maar wat werkt er dan wel? Van wie is die democratie, die energietransitie, die zorg, dat onderwijs, die natuur, die veiligheid, die leefomgeving nu eigenlijk?
Mensen die vitaal hun eigen weg zoeken, en die in een soort stille revolutie heel rap een nieuw soort samenleving aan het maken zijn, vaak zonder zich daarvan bewust te zijn.
In een complexe samenleving verliezen traditionele groepsindelingen op basis van sociaal-economische kenmerken zoals leeftijd, inkomen en geslacht steeds meer aan verklarende kracht.
Maar wat komt er voor in de plaats?

Ferenc van Damme, communicatiestrateeg, energetisch therapeut, dichter, beleidsontwikkelaar bij Studio Vers Bestuur van de provincie Overijssel neemt je deze avond mee in een vurige sessie gebaseerd op overtuigende feiten, onderzoeken en cijfers, inspirerende praktijkervaringen en werkbare inzichten.
Hij brengt je theoretische, maar vooral praktische kennis van de belevingswerelden van verschillende doelgroepen, zelfinzicht, een realisatie van je eigen rol in een razend snel ontwikkelende ‘permanent bèta’ wereld.
Een dramatisch andere houding van onszelf is essentieel voor een streven naar echte dialoog in de zoektocht naar de route van een gefragmenteerde, gepolariseerde ik-wereld naar een vitale, samenredzame ‘doe-democratie’!

Om alvast een beetje ‘in the mood’ te komen vragen we je ter voorbereiding op de bijeenkomst een test te doen.
Ga hiervoor naar de volgende link: http://www.motivaction.nl/mentality/de-mentality-test, en klik vervolgens op ‘Doe de Mentality-test.’
Het kost ongeveer 5-10 minuten om de test te doen, maar dan krijg je ook direct de uitslag, en een altijd kloppend plaatje van de stijl van het interieur van je eigen huis! (het klopt echt, wij hebben het uiteraard getest  ;) )

Onthoud de uitslag, of print hem uit en neem hem mee naar de bijeenkomst.

Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. En zoals je van ons gewend bent is ook deze avond de toegang gratis!

Reserveer je plek

Ps: volgens ons is dit de eerste keer dat we een spreker ontvangen met zo'n mooi track record. Ferenc is winnaar van de Galjaard Prijs 2016 voor beste communicatie in de non-profit sector en de enige ambtenaar in Nederland met 3 Grammy nominaties en een Edison op zijn naam.

Locatie
Adres
Muzerijk
Klarinetstraat 4
5402 BE
Uden
Aanvang
20:00 Aanvang
19:30 Zaal open