11 februari 2019

Einde van Vrijheid van meningsuiting?

De spreker(s) van de avond
Jan Henk Bouman Nick van Breda

met Jan-Henk Bouman en Nick van Breda

Op maandag 11 februari laten we ons inspireren door Jan-Henk Bouman en Nick van Breda.

We zien dat grote techbedrijven zoals YouTube ,Twitter e.d. zich in de eerste fase van internet een bepaalde machtspositie hebben toegeëigend. Hiermee hebben ze een platform gecreëerd waarop iedereen kon vertellen wat hij of zij kwijt wilde. Helaas lijkt hier een einde aan te komen. Het gaat zelfs zo ver dat deze partijen bepaalde mensen helemaal van het plaform afgooien (de-platformen)

Het blijft echter niet alleen bij deze techbedrijven. Ook Paypal/Mastercard/Visa zijn mensen aan het de-platformen. Wat dus eigenlijk zoveel betekend dat bepaalde mensen niet meer aan geld kunnen komen of kunnen betalen. (demonitisen) Dit lijkt helemaal de verkeerde kant op te gaan. Hebben we hier straks ook Sesame Credit? Of is het eigenlijk allemaal nog erger?

Is centrale decentralisatie een zegen of een ramp? Kom luisteren naar Jan-Henk die je er nog meer over gaat vertellen.

Het 2e deel van de avond zal worden ingevuld door Nick van Breda die je meeneemt naar de nieuwe trends aan de hand van toekomsttafels met macro trendkaarten.

Kortom het wordt een avond om niet te missen. Verzeker je alvast van een plek en meld je alvast aan.

Eventbrite - Centrale Decentralisatie

We starten om 20.00 uur. Zaal open om 19.30 uur.

Jan-Henk Bouman is o.a medeoprichter, trendverkenner en innovatieversneller bij de Fountainheads en gelooft dat inspiratie leidt tot nieuwe kennis en inzichten. "Wij merken dat leren en ondernemen vanuit de toekomst je verder brengt dan de gegevens uit het verleden te extrapoleren naar de toekomst. Door anders te kijken zie je zoveel meer. Wij geloven dat delen het nieuwe hebben is. En geven het nieuwe krijgen. Wij geloven dat je waarde creëert wanneer je je interne organisatie verbindt met de buitenwereld"

Nick van Breda is voor het Inspiratie netwerk 0413 geen onbekende en heeft in het verleden als eens een inspirerende sessie gegeven. Daarnaast liggen zijn roots in 0413 ;) Verandering en Innovatie dat is waar Nick voor staat. Daarnaast organiseert hij Hackatons, Innovation games voor bedrijven en scholen. Hij is een Social Entrepreneur.

Op dinsdag 12 februari wordt er in TechTuesday speciaal aandacht besteed aan dit thema en kun je met programmeren leren hoe je juist die vrijheid van meningsuiting goed embed in je website.

Meer info: Permanent Beta Event

Locatie
Adres
Muzerijk
Klarinetstraat 4
5402 BE
Uden
Aanvang
20:00 Aanvang
19:30 Zaal open