9 november 2015

Quantified Self

De spreker(s) van de avond
Joost Plattel
'Het onzichtbare zichtbaar maken'

Meten is weten! Dat weten we allemaal. Maar wat valt er allemaal te meten over jezelf en hoe doe je dat? Maar misschien wel veel belangrijker wat heb je aan al die data! Dat is iets waar Joost Plattel ons 9 november alles over gaat vertellen.

Kortom een avond over o.a. smart socks/ smart tooths/ bloeddrukmeters / hartslagmeters/ stappentellers /slaapsensoren / apps en andere slimme technologieën die je zeker niet mag missen.

Joost plattel

Joost Plattel is co-founder van QS Europe en QS Amsterdam. Als data-strateeg helpt hij organisaties en mensen de waarde van data te ontdekken. Dit doet hij door het bouwen van prototypes en het opzetten van experimenten. Technologie zoals we het nu kennen heeft een mooie eigenschap om onzichtbare dingen zichtbaar te maken, hoe kunnen we deze eigenschap gebruiken?

Quantified Self

De Quantified Self gaat in op de vraag hoe technologie ons zou kunnen helpen iets over ons zelf te leren. Door zelf te meten, kan je persoonlijk op onderzoek uit naar bijvoorbeeld je slaap en gezondheid, maar ook je productiviteit en gedrag. Met persoonlijke voorbeelden en experiment geeft Joost Plattel een idee hoe je Quantified Self in zou kunnen zetten om inzicht te krijgen in je eigen leven en mogelijk zelfs je gedrag te veranderen.

Quantified Self heeft impact op gebieden zoals de zorg, maar ook op wetenschap en ict, wat zijn de mogelijkheden van technologie in deze gebieden en hoe past de Quantified Self beweging hier in? En hoe zit het met privacy en ethiek? Ook die komen ter discussie in de presentatie van Joost Plattel.

Locatie
Adres
Brasserie Graag
Markt 43
5461 JK
Veghel
Aanvang
20:00 Aanvang
19:30 Zaal open