10 oktober 2016

Computational thinking

De spreker(s) van de avond
Rob van Kaathoven Tessa van Zadelhoff

Op 10 oktober, de dag van de duurzaamheid, zijn we te gast bij Neovito in St. Oedenrode. Neovito (reconnecting our future) is een " kraamkamer voor morgen" waar nieuwe en soms verrassende verbindingen gelegd worden of "vergeten" verbindingen hersteld worden om oplossingen te vinden voor de transformerende periode waarin we ons bevinden.
Neovito is gevestigd op de locatie waar Familiebedrijf Van Kaathoven afval- inzameling, verwerking en recycling ooit begon. Onze gastheer Rob van Kaathoven vertelt ons meer over het ontstaan, de bijzondere plek en hun visie op ondernemen en duurzaamheid.

Tessa van Zadelhoff gaat ons deze avond meer vertellen over computational thinking. De wereld om ons heen verandert in een rap tempo en dit betekent dat er van ons andere competenties gevraagd worden. Dat geldt ook voor onze kinderen. Tessa vertelt over hoe je hier in het basisonderwijs al op in kunt spelen.
Tessa heeft veel kennis en ervaring als projectleider onderwijsinnovatie voor de Stichting PRODAS in Asten. Daarnaast geeft zij vanuit Warempel.nl veel workshops, training en adviezen op het vlak van techniek, ICT en ontdekkend leren.

Omdat je zelf nooit te oud bent om te leren kun je in het tweede deel van de avond zelf deelnemen aan interactieve workshops waarbij je kunt programmeren met robots, de mogelijkheden van VR kunt ontdekken en aan de slag kunt gaan met andere uitdagende technologie├źn.
Ook kun je kennismaken met een aantal mooie verbindingen die Neovito reeds gelegd heeft. De mensen van Cindle.nl zijn experts op het gebied van "The Internet of Things" en helpen bedrijven bij de toepassing in hun dagelijkse business. Uiteraard brengen zij deze avond een aantal mooie voorbeelden mee.
Hart4Food heeft als start up als doel voedselverspilling te reduceren. Zij maken hierbij gebruik van oude technieken zoals het drogen en wecken van groenten en fruit die door hun visuele kwaliteit niet geschikt zijn voor de reguliere verkoop. Je kunt deze avond zien (en proeven) welke bijzondere smaaksensaties zij al ontwikkeld hebben.

Als deelnemer van deze interactieve avond nodigen we je van harte uit je gedachte, idee of inspiratie met Neovito te delen.
Toegang is zoals altijd gratis. Een vrijwillige bijdrage voor de onkosten wordt gewaardeerd.
Let op het aantal mogelijke deelnemers van deze avond is beperkt.

Eventbrite - Computational thinking
Locatie
Adres
Neovito
Eversestraat 11
5491SR
St. Oedenrode
Aanvang
20:00 Aanvang
19:30 Zaal open