11 september 2023

Biomimetica

De spreker(s) van de avond
Marleen de Kanter

de natuur als inspiratiebron voor innovatieve ontwikkelingen.

De natuur is al 3,8 miljard jaar bezig om levende wezens te ontwerpen die kunnen overleven én het stokje kunnen doorgeven aan de volgende generaties. In die tijd zijn een groot aantal varianten getest. Ontwerpen die niet bleken te werken, gingen de prullenbak in. Planten of dieren die nu leven, bewijzen daarmee dat ze een goed ontwerp hebben. Door de vormen, materialen en systemen in de natuur goed te onderzoeken en na te bootsen, kunnen wij duurzame producten en processen ontwerpen.

Vliegtuigvleugels, klittenband en zelfreinigende muurverf zijn zomaar wat voorbeelden van innovatieve ontwikkelingen gebaseerd op en geïnspireerd door de natuur.

Op maandag 11 september trappen we, na de zomerstop, onze bijeenkomsten van het Inspiratie Netwerk 0413 af met Marleen de Kanter als gastspreker. Als bioloog is zij al jaren gefascineerd door wat de natuur ons kan bieden en heeft zij zich de afgelopen jaren verdiept in wat Biomimetica ons kan brengen.

Marleen zal natuurlijk ingaan op de onderliggende theorie, maar het zal vooral een interactieve, levendige bijeenkomst worden op het snijvlak van wetenschap,technologie, duurzaamheid en innovatie.
Aan de hand van praktijkvoorbeelden zal zij je zeker weten te inspireren.

Ben jij erbij?
Toegang is gratis, aanmelden is verplicht.

Aanvang 20.00 uur

Locatie
Adres
Muzerijk
Klarinetstraat 4
5402 BE
Uden
Aanvang
20:00 Aanvang
19:30 Zaal open