11 maart 2024

Geheugentechniek & memory meditation

De spreker(s) van de avond
Rick de Jong

Heb je ooit gehoord van de geheugentechniek? Dat zou best wel eens kunnen, want acht jaar geleden was geheugentrainer Rick de Jong ook al eens te gast bij het inspiratienetwerk 0413. Hoog tijd voor een hernieuwde kennismaking én om de geheugens op te frissen.

Rick de Jong zal verhalen over wat geheugenvaardigheid eigenlijk is en hoe je zelf je brein kunt trainen om het krachtig en weerbaar te maken. Heel specifiek zal hij ingaan op het onthouden van getallen. Ontdek op 11 maart hoe ook jij getallenreeksen kunt vasthouden. Telefoonnummers, pincodes en wachtwoorden zullen geen drempelvrees meer oproepen. Rick is dé persoon om jou deze geheugenvaardigheid aan te leren. In 2015 heeft hij een zeventien jaar oud Europees geheugenrecord verbroken door 22.612 cijfers van het getal pi uit het hoofd én natuurlijk in de juiste volgorde op te noemen. Hoe? Dat hoor je bij het Inspiratienetwerk 0413.

De tweede helft van de avond krijgt inhoudelijk een verrassende wending. Eerst zijn we samen ingegaan op hoe informatie in het hoofd te stoppen, maar vervolgens is er aandacht voor het fenomeen "het hoofd leegmaken". Hoe kunnen we namelijk onze gejaagde gedachten tot rust brengen? Rick betoogt dat we hiervoor ook de geheugentechniek kunnen gebruiken. Hij zal dit toelichten met een nieuw fenomeen: MEMORY MEDITATION. Benieuwd naar deze bijzondere onderwerpen? Vergeet dan niet om in te schrijven.

Nadere Informatie over de spreker: Rick de Jong

Over Rick; Rick is professioneel geheugensporter, breintrainer en Europees Pi record houder. Hij weet uit ervaring dat mensen enorm veel baat hebben bij het leren en toepassen van geheugentechnieken. 

Reserveer je plek
Locatie
Adres
Muzerijk
Klarinetstraat 4
5402 BE
Uden
Aanvang
20:00 Aanvang
19:30 Zaal open